Terborg 1 (zon)

4e klasse C

8 maart 2020 14:00

Onbekend

Mec speelt de wedstrijd tegen Terborg met rouwbanden wegens het overlijden van Willy Oonk, tevens is er aan het begin van de wedstrijd een minuut stilte.

MEC begint fel aan de wedstrijd en weet bij vlagen een licht overwicht op Terborg te pakken. Dit resulteert in verschillende kansen, zo staat Tim te Kronnie na 7 minuten 1 op 1 tegenover de keeper en Robert in de 39ste minuut. Het spel golft de hele helft op en neer, MEC heeft de net iets grotere kansen, maar Terborg wordt zeker niet weg gespeelt en krijg ook verscheidene kansen. Net voor rust weet Terborg vanaf 20 meter de 0-1 te maken, waar MEC dit tot dan toe niet lukte.

Dit belangrijke doelpunt en het mentale voordeel weet Terborgh aan het begin van de 2e helft maximaal te benutten door de helft sterk te beginnen en in de 52ste minuut de 0-2 te maken. Daarna weet MEC het spel door hard werken weer meer naar zich toe te trekken en kansen te creëren, terwijl Terborgh gevaarlijk op de counter loert. Ondanks grote kansen aan beide kanten, valt er lange tijd geen doelpunt. Diep in de blessuretijd krijgt Terborg nog een eigen doelpunt tegen, maar dit is te laat voor MEC om terug in de wedstrijd te kunnen komen. De wedstrijd eindigd in 1-2.

Al met al is het een zuur verlies tegen een belangrijke concurrent. De momenten dat MEC iets sterker was, werden de kansen niet afgemaakt. Terborg was efficiënter met de kansen en neemt zo de punten mee naar huis.