MEC verliest na slechte wedstrijd van SVGG

4e klasse C

19 mei 2019 14:00

C. (Cees) Neelis

Onbekend

MEC 1 heeft verzuimd zich veilig te spelen in de Vierde Klasse C. In Mechelen was achteraf een punt genoeg geweest om dit te behalen, maar MEC verloor met 3-2 van de hekkesluiter. MEC begon goed en stond na een minuut al met 1-0 voor doordat Wouter Höfkes een steekpass goed op waarde schatte en voor de keeper geen fout maakte. Hierna liet MEC zich in slaap sussen door SVGG. De gastheren kregen al enkele mogelijkheden die niet benut werden, maar na een klein half uur was het binnen acht minuten wel twee keer raak. Niet kordaat ingrijpen leidden de tegentreffers in waardoor het 2-1 voor SVGG werd. Met deze stand werd de rust ook bereikt.

Na rust werd het spel niet beter aan MEC zijde. De 3-1 hing meer in de lucht dan de 2-2, maar toch werd het gelijk, doordat Roy Berenschot een vrije schop binnenschoot, al was daar het geluk dat de bal van richting werd veranderd en zo onhoudbaar voor de keeper in het doel verdween. Even leefde MEC op, maar al snel werd SVGG weer wat sterker. De 3-2 viel uit een scrimmage voor het doel. De bal belandde via de paal in het doel achter Mike de Roos. MEC probeerde het nog wel, maar ging ook steeds meer tegen de niet capabele scheidsrechter Nelis uit Angeren in protest. Deze scheidsrechter had ook bepaald zijn dag niet. Foutieve beslissingen (aan weerszijden) werden door hem genomen, maar het terechte commentaar werd niet geduld en met arrogant woord en gebaar weggewuifd. Als het commentaar teveel werd, gaf hij geel. Dit overkwam Roy Berenschot binnen een minuut tweemaal en dus eindigde daar de lange carriere van Roy in een standaardelftal met een rode kaart, dus veldverwijdering en bijbehorende schorsing van een wedstrijd. Net daarvoor had Roy de paal nog geraakt met een vrije schop. Dichterbij kwam MEC niet, zodat de scheidsrechter na een terechte ruime blessuretijd affloot en MEC verloor van SVGG met 3-2. Door de resultaten op de andere velden is MEC officieus veilig met drie punten voorsprong op Sprinkhanen en een doelsaldo van +vijftien op deze ploeg. A.s. zondag kan aan alle onzekerheid een eind worden gemaakt door minimaal gelijk te spelen tegen nummer twee van de competitie GWVV uit Varsselder. Tevens zal dit de laatste wedstrijd zijn van Peter de Roos in het shirt van MEC 1. Aanvang is 14.00 uur bij Den Tappen.