4e klasse C

9 mei 2019 19:30

Soeter

Onbekend

MEC 1 heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. In Miste werd gewonnen van buurman AD'69 uit Aalten met 3-1. MEC begon redelijk goed aan de wedstrijd en kwam al na vijf minuten op voorsprong toen Roy Oonk een bal bij de tweede paal binnenkopte. Hierna werd AD sterker. Dit leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van MEC, maar gescoord werd er niet. AD bleef sterker. MEC probeerde wel onder de druk vandaan te komen, maar bleef het lastig houden. Na ruim een half uur werd bij een hoekschop toch de gelijkmaker geproduceerd. Hierna kreeg AD nog wat (kleinere) mogelijkheden, maar deze werden niet benut, zodat de ruststand 1-1 was.

In de tweede helft was er sprake van een ander spelbeeld. MEC zette aan en AD kwam er veel minder aan te pas dan voor de rust. Uit hoekschop kopte Nico Deunk na een kleine twintig minuten in de tweede helft de verdiende 2-1 binnen. MEC bleef beter, de duels werden gewonnen op het middenveld en achterin werd niets wegggeven. Een kwartier voor tijd maakte Corné Tolkamp de voorsprong nog groter door de 3-1 binnen te schieten. Hierna kwam MEC niet meer in gevaar, ondanks dat AD het nog wel probeerde. Scheidsrechter Soeter uit Zeddam blies na een paar minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd, die dus eindigde in een 3-1 overwinning voor MEC. A.s. zondag speelt MEC opnieuw thuis, dan tegen Terborg. Aanvang 14.00 uur.