4e klasse C

14 april 2019 14:00

Ten Dam

Onbekend

MEC 1 heeft eindelijk weer gewonnen. Thuis tegen Loil werd het 2-0. MEC  begon goed aan de westrijd. Loil werd vastgezet, zodat het niet aan het voetballen kwam. Na een klein kwartier werd het 1-0 doordat Jarno Groters een vrije schop in de doelmond bracht. Doordat niemand de bal raakte, stuiterde deze achter de doelman het doel in. MEC creëerde daarna een paar kansjes die niet benut werden. Loil was een paar keer wat gevaarlijk met corners en vrije schoppen, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft zodat de ruststand 1-0 was.

In de tweede helft was het hetzelfde spelbeeld. Loil probeerde gevaarlijk te worden, maar kon niet echt een vuist maken. De paar mogelijkheden die het kreeg werden vakkundig ongedaan gemaakt door de verdediging en keeper Mike de Roos. Tien minuten voor tijd maakte Casper Landewers aan alle spanning een eind door de 2-0 aan te tekenen op aangeven van Jarno Groters. Scheidsrechter Ten Dam, die een makkelijke middag had en het zichzelf ook niet moeilijk maakte, floot na vier minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd met een 2-0 eindstand. Een belangrijke overwinning voor MEC dus. A.s. donderdag speelt MEC de uitwedstrijd tegen Zeddam/Sint Joris. Aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur in Braamt.