4e klasse C

21 oktober 2018 14:00

Ruesink

Onbekend

MEC 1 heeft een nederlaag geleden in Aalten. Tegen AD'69 werd het 4-2 voor de thuisploeg. MEC begon goed aan de wedstrijd. De hele eerste helft was het de bovenliggende partij. Er kwamen meerdere kansen om te scoren, maar alleen Peter de Roos wist een goede voorzet van Tim Kruisselbrink op waarde te schatten en de 0-1 aan te tekenen. AD'69 kon hier alleen wat kleine kansen en mogelijkheden tegenover zetten. Net voor rust ontsnapte AD'69 tot twee maal toe aan een rode kaart. Eerst werd Robert Woordes onderuit getikt vlak bij het strafschopgebied terwijl hij op weg was naar het doel van AD'69. De scheidsrechter hield het bij geel hier. Even later werd opnieuw Robert Woordes keihard op de kuit geschopt. De scheidsrechter gaf aan het niet gezien te hebben en dus niets te kunnen doen. Als hij het wel had waargenomen was hier zeker rood op zijn plaats geweest. De rust werd dus bereikt (na 8(!) minuten blessuretijd) met elf tegen elf en een 1-0 voorsprong voor MEC.

Na rust was AD'69 wakker geschud en werd MEC teruggedrongen. MEC probeerde het wel, maar kon geen echte vuist meer maken. Er was een dubieuze strafschop voor nodig om de gelijkmaker te laten aantekenen. Tim te Kronnie en de spits van AD'69 gingen een duel aan, waarbij de spits zich in de rug liet lopen, maar eerst ook een blok zette, waarvoor ook gefloten had kunnen worden. Scheidsrechter Ruesink uit Borne koos echter voor de strafschop en deze werd feilloos binnengeschoten. Hierna ging het even snel. Door persoonlijke fouten achterin liep de score in twintig minuten op  van 1-1 naar 4-1 voor AD'69. Hierna zakte de wedstrijd in kabbelde naar het eind. Diep in blessuretijd (opnieuw acht minuten), maakte Nico Deunk de laatste treffer van de middag door de bal binnen te koppen en zo de eindstand van 4-2 op het bord te zetten. Komende zondag speelt MEC thuis tegen Sprinkhanen. Aanvang 14.00 uur.