74'

4e klasse 09

18 november 2018 11:15

Onbekend

Op 18 November 2018 moesten de heren van MEC2 tegen de heren van SP Neede 2. Neede staat met 6 wedstrijden gespeeld ena laatste op de ranglijst, maar zoals Trainer Patrick Te Voortwis al voor de wedstrijd aangaf via de app heeft Neede de laatste wedstrijden niet verloren en moeten wij ze zeker niet onderschatten.

Om 11:15 floot de scheidsrechter af voor de eerste helft. De eerste minuten van de wedstrijd waren verdeeld over de beide teams, waarbij Neede vooral gebruik maakte van 2 snelle spelers aan de linkerkant van het veld. Daardoor kwam Neede in de 8e minuut op een kans maar Wander weet gevaar te voorkomen. 4 minuten later weten de linkse buitenspeler van Neede weer een goede actie uit te voeren waarbij die Mark Woordes (Centrale back) uitkapt en met een schot de bal in het zijnet plaatst. Maar de Heren van MEC2 laten zich niet gek maken en lieten met vlagen ook goed voetbal zien waarbij een prachtige combinatie volgde doordat Roel van de linkerkant op komt lopen met de bal en een voorzet geeft. De voorzet beland bij Jelmer en ziet onder zich onze spits Mitch en legt de bal terug richting de zestien, waarna Mitch met kalmte de bal aanneemt en hem rechts onder in de goal van Neede plaatst. GOAL! 0-1 voor de Heren van MEC2.

Na de 1-0 voor tegen Neede groeide het geloof van de Heren om ook hier 3 punten te pakken. Maar in de verdediging van MEC2 zat vandaag een maaimachine genaamd Luuk te Kronnie. Luuk te Kronnie neemt zaak in eigen handen en maait 1 van de aanvallers van Neede onderuit rand 16. De scheids geeft hier een vrije trap voor. Neede neemt de vrije trap en legt het balletje breed, daarna werd de bal geschoten in de muur tegen een arm van een MEC-verdediger en de scheids aarzelt niet en geeft Neede een penalty. Hieruit volgde een hevige discussie tussen de spelers van MEC en de scheidsrechter, waaruit de scheids hier een daar ook niet het hoofd wist koel te houden. Neede neemt de penalty en weet de bal langs Wander in de goal te plaatsen. 1-1.
MEC laat zich niet gek maken en pept elkaar weer op om verder te gaan. Nadat er enkele minuten waren verstreken met bal voor beide partijen wist Corné Tolkamp in de 29e met een goede steekpaas onze linksvoor Rick Klumper te bereiken. Helaas tikt de bal iets van de voet van Rick af en rolt de bal door het kunstgrasveld met een snelle vaart richting de keeper en wist Rick hier geen voet meer aan te plaatsen.
Maar zoals al eerder aangegeven zit er vandaag een grasmaaier in de verdediging van MEC. En weet Luuk te Kronnie weer een speler onderuit te maaien, weer vrije trap rand 16. Neede zet de vrije trap en deze wordt rakelings overgekopt. De scheids fluit voor het einde van de 1e helft, het was een gelijkwaardige eerste helft maar met veel balbezit voor MEC.

Na een kop thee in de rust keren de beide teams weer met energie terug naar het veld. De 2e helft gaat van start. Gelijk merkten wij dat Neede scherper begon aan de 2e helft door meer druk te zetten op onze verdediging. Hieruit volgde ook in de 54e minuut een kans voor Neede via de rechterkant en werd er gescoord, maar er bleek sprake te zijn van buitenspel en werd de goal terecht afgekeurd. 4 minuten later weet Neede weer voor de goal van MEC te komen met een schot, maar na veel geklungel voor het goal en 2 uithalen van Neede ging de bal voor het goal langs en was het gevaar weg. MEC is van slag met hoe het de 2e helft gaat, hier moet snel verandering in komen.
In de 62e minuut weet Rick Klumper met een goede aanval Jelmer de Vries te bereiken, waarna Jelmer met een goede draai en veel snelheid de verdediging van Neede wist te doorbreken. Jelmer rent met de bal richting het goal van Neede en wilt schieten maar wordt geblokt, de bal blijft in het penalty gebied stil liggen. Rick ziet de bal en rent vanaf rand 16 richting de bal en schiet, maar de bal wordt weer geblokt maar daarna beland de bal voor een 2e keer voor Rick en hij schiet nog een keer en….. RAAK! 1-2 MEC! Na deze goal krijgt MEC er weer vertrouwen in, de 3 punten moeten mee naar huis.

In de 70e minuut wordt de linksbuiten en de goalscoorder Rick gewisseld voor vJJ (Jurjen Sloetjes). Gelijk na de wissel weet onze Centerback Deliaan vJJ aan te spelen in de diepte, vJJ rent richting de bal maar de keeper zet een goede blokkade en vJJ weet niet te scoren. Na enkele minuten met balbezit voor beide partijen komt de bal in het zestienmetergebied van MEC na een aanval van Neede, verdediger TT (Teun van Kampen) wilt de bal weghalen uit het gebied maar de bal stuitert vervelend op en komt ongelukkig tegen de hand van TT aan. De scheids staat hier kort op en geeft weer een penalty aan Neede!! Het hele team van MEC snapt niet waarom er weer een penalty wordt gegeven en komt verhaal halen bij de scheids, maar de scheids wist weer het hoofd niet koel te houden en begon terug te schelden richting de speler van MEC. MEC moest de penalty maar accepteren. De penalty werd genomen door Neede en ze wisten weer Wander te passeren door te scoren in de rechterhoek. MEC 2-2 Neede.

MEC en Neede wouden beiden niet met een gelijkspel naar huis en gingen beiden voor de aanval. Roel weet de bal op te pakken en stuurt Jelmer diep, Jelmer rent richting de keeper maar de keeper wist weer goed te keepen en stopte de bal van Jelmer. Neede ging gelijk vanuit de omschakeling richting de kant van MEC en wist hier 1 keer gevaarlijk uit te komen en schoot op de paal waarna de bal voorlangs weg stuiterde. De scheidsrechter fluit voor einde wedstrijd. Eindstand MEC 2-2 SP Neede.

Volgende week speelt MEC2 thuis tegen KSV2. Tot dan!