88'

4e klasse 09

23 september 2018 10:00

Onbekend

Zondag 23 september stond voor MEC 2 de 1e competitiewedstrijd gepland. Met RKZVC 3 als tegenstander waren we voorbereid op een lastige wedstrijd tegen een ploeg welke ons inziens kans maakt om in de bovenste regionen van de competitie te eindigen.

MEC begon deze regenachtige zondagochtend fanatiek en op tijd aan de warming-up. Zieuwent daarentegen had wat meer moeite om de droge warme kleedkamer te verlaten.

Om 10:00 floot dhr. Wesselink voor het begin van de wedstrijd en beide ploegen gingen fel van start. We hadden van de trainer de opdracht gekregen compact te blijven staan en Zieuwent op hun helft te laten voetballen.
Deze strategie pakte goed uit. Zieuwent was weliswaar veruit het meest in balbezit, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Bij tijd en wijlen konden wij ook lekker opbouwen en werd er goed onder de druk van Zieuwent uit gevoetbald.

Desondanks kwam Zieuwent toch op voorsprong. Onze doelman Wander Tijdeman -welke trouwens een puike wedstrijd keepte- werd bij een corner duidelijk opzettelijk gehinderd in zijn 5-meter gebied en de bal verdween vervolgens achter hem in de goal.
De scheids werd vervolgens door ons gewezen op de vermeende overtreding, maar deze dacht hier duidelijk anders over en de 1-0 was een feit. Het doelpunt viel in de 5e minuut dus was er nog geen man overboord. MEC bleef de rest van de 1e helft in haar spel en op een paar kleine mogelijkheden aan beide kanten na (waarbij Rik Klumper nog 1 op 1 met de keeper kwam te staan) gebeurde er niet veel opzienbarends voor rust.

Ook na rust ging MEC op dezelfde voet verder. Zieuwent kreeg weinig ruimte op onze helft, MEC bleef kort zitten en stond verdedigend zeer goed!
Naarmate de 2e helft verstreek kwam Zieuwent wat vaker voor de goal maar telkens werden de voorzetjes en doelpogingen door Wander uit de lucht geplukt. Aan de andere kant ging MEC voorzichtig op zoek naar de aansluitingstreffer en dit resulteerde 81e minuut op een doelpunt van Hein Smalbraak. Hein kopte uit een prima corner van Ken te Brummelstroete na enig duw en trekwerk de bal achter de doelman van Zieuwent.

En zo stond het plots 1-1. Één punt tegen een sterk Zieuwent was een beloning na hard werken en dus was uitvoetballen het devies. Met nog 9 minuten op de klok probeerde MEC alles op slot te gooien terwijl Zieuwent naarstig op zoek ging naar de 2-1.

Maar ditmaal was het geluk aan onze zijde. Bij een dieptebal in de 88e minuut op links werd door een achterhoede speler van Zieuwent de snelheid van onze spits Jelmer de Vries verkeerd ingeschat waardoor deze de bal kon onderscheppen. De verdediger doorzag al snel zijn fout en liet zich vallen om een vrije bal op te eisen. De scheids liet zich niet van de wijs brengen en zo kon Jelmer de laatste man omspelen en de bal achter de Zieuwentse doelman schuiven. 1-2!!! Zieuwent kwam in het slotakkoord nog gevaarlijk dicht bij de 2-2 toen een bal loeihard via de buitenkant paal het speelveld verliet.

Zieuwent probeerde nog wat extra speeltijd te verkrijgen maar gelukkig was daar het bevrijdende eindsignaal.
Zo won MEC haar 1e competitiewedstrijd door 90 minuten lang hard te werken en geen moment de spreekwoordelijke kop te laten hangen! Mijn complimenten!

Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Trias 3 op het programma. Tot dan!