78'

4e klasse 09

7 oktober 2018 11:00

Onbekend

Vandaag stond die manschaft vor der Puckie tegenover Reunie 3. De koploper in deze klasse had na 2 wedstrijden 6 punten, 7 toren voor en 2 tegen. Een geduchte tegenstander in deze uitwedstrijd dus. De beloften waren dan ook al weer op tijd aanwezig bij de tegenstander om een goeie voorbereiding te kunnen doen. Bij aankomst richting de kleedkamer werden we welkom geheten door een zeer charmante blonde verschijning afkomstig uit het dames elftal van Reunie. Menig jonge hond en oude rot was al afgeleid voor de wedstrijd bespreking begonnen was. Echter naar het sluiten van de deur en een reprimande, von der Puckie, lag de focus toch weer bij de wedstrijd bespreking. Er werd verwacht dat het een voetballende ploeg zou zijn, waardoor we wederom de zelfde tactiek zouden gebruiken als voorgaande weken. Der puckie gaf Corné, Jungtier, Tolkamp de taak niet buiten de lijnen van het 16 meter gebied weg te gaan. Deed hij dat wel dan zou hij een halsband krijgen bij de volgende wedstrijd, om zo te voorkomen dat hij te ver liep. Na deze erg sterke bespreking gingen we het veld op voor de warming-up en maakten we ons klaar voor de wedstrijd. De charmante verschijning van de dames bleek met haar team naast ons te voetballen, dit zorgde voor paniek bij Der puckie. Hij was bang dat zijn manschaft afgeleid zou worden.

In het begin van das Spiel bleek dit echter niet het geval. Het ging gelijk op waarbij beide teams leuk voetbal lieten zien. Dit resulteerde de eerste paar minuten nog in weinig kansen tot de 8e minuut. Deliaan schatte een lange bal van Hein, der Kapitän, Smalbraak goed in, controleerde deze perfect in de 16 en tikte hem over de keeper in de kruising 0-1. Mec dacht hierdoor het spel naar haar hand te kunnen trekken. Niets was minder waar. Het doelpunt startte een vurig offensief van de thuisploeg. Dit resulteerde al vrij snel in twee goede kansen voor een en dezelfde speler van Reunie. Maar deze speler bleek geen Torschütze te zijn en wist beide kansen, vakkundig om zeep te helpen. Dit werkte goed op de lachspieren van zijn medespelers op de bank. Dit werd echter door de bewuste speler niet echt in dank afgenomen. Echter werd binnen 5 minuten, na de 0-1, ook een derde kans gecreëerd welke wel werd afgerond 1-1. Na het doelpunt hield het offensief van Reunie aan, maar werden er geen kansen gecreëerd. In de eerste tegenstoot van de beloften, werd er een zware overtreding gemaakt op Corné, wat de verdediger een gele kaart op leverde. Op ons niveau betekent dit 10 minuten afkoelen op de bank, dus stonden we tegenover 10 man. Echter had de speler van Reunie ook een andere kleur prent kunnen krijgen voor deze actie. Door deze kaart kreeg Mec wel meer grip op de wedstrijd. Dit leverde helaas weinig kansen op. Mark, der Lahme, Lammers gaf een voorzet die over de achterlijn. Daarnaast deed Roel Blekkink een doelpoging, wat achteraf een voorzet had moeten zijn. De laatste tien Minuten van de 1e helft gingen gelijk op en leverden geen goede kansen meer op. Rust stand 1-1.

Tijdens de thee, in de erg mooie accommodatie van de relatief kleine club reunie, werd er besproken wat we moesten veranderen. De felheid en bewegelijkheid moest omhoog, er moest minder met de lange bal worden gehanteerd en de ruimte rondom spits Rick, Bezugspunkt, Kumper moet meer gebruikt worden. Verder werden er in de rust twee wissels doorgevoerd. Stefan verving Der Lahme en thijs kwam in de plaats van Luuk, der geile Hase, te Kronnie. Laatst genoemde werd er van verdacht zelf graag het veld te willen verlaten. Dit om zijn naam wederom eer aan te doen en naar de wedstrijd te kijken welke naast ons werd gespeeld. Na de wedstrijd wist hij dan ook weinig te vertellen over de tweede helft van de beloften. Dit, zonder vooroordelen, gezegd hebbende gaan we verder met de tweede helft.

De eerste paar minuten van de tweede helft ging het gelijk op. Echter kreeg mec in de 5e minuut toch de 2-1 om de oren. Dit zorgde vervolgens wederom voor een offensief van de kant van Reunie. Mark woorden had in de 12e minuut wel een kans en zorgde bijna voor de 1-3. Tot opluchting van de toeschouwers met een gelb schwarzes Herz werkte hij de bal, als een goede verdediger betaamt, langs het doel. Echter uit de hoekschop die volgde wist reunie wel een onthoudbare bal, voor torwart Wander tijdeman, op doel te schieten 3-1. Het begin na rust was voor mec dus ongunstig en kwam hen duur te staan. In een uiterste krachtsinspanning wist mec nog terug te komen tot 3-2. Een goede steekpas van Deliaan werd koelbloedig afgerond door Corné. De hoop dat dit een offensief van mec zou ontketenen werd door reunie snel de kop ingedrukt. In de 33e minuut maakte de thuisploeg het verschil weer twee doelpunten 4-2. Op dit moment werd er nog steeds afgevraagd hoeveel der geile Hase eigenlijk meekreeg van de wedstrijd en hoe blij hij was met een doorzichtige duck-out. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde mec nog wel iets te forceren maar kon geen goede kansen meer creëren. Tegenstander Reunie hield het ook voorgezien en leek genoegen te nemen met deze stand. Dit zorgde voor nog weinig hoogtepunten waardoor 4-2 ook de eindstand was. Al met al kan gezegd worden dat de thuisploeg verdient gewonnen heeft. De beloften hebben nu twee vrije weekenden. Dit betekent kämpfen tijdens de trainingen en hard terugkomen in de volgende wedstrijd. Hopelijk kunnen we dan een mooi resultaat auf das Feld leggen en de overwinning in de wacht slepen. Hopende u dan te zien in Rietmolen voor de uitwedstrijd tegen het plaatselijke tweede elftal.

Wist je dat,

Hein, der Kapitän, Smalbraak nog steeds topscoorder is.
Deliaan van Eerden ondanks een doelpunt en een assist geen man of the match is geworden
Roel blekkink, door veel gewonnen duels, rushes naar voren en een mislukte doelpoging(of toch voorzet) wel man of the match is geworden.
Luuk, der geile Hase, te Kronnie geen telefoon nummer heeft weten te scoren.
Jurjen, JJ, Sloetjes sinds deze week vJJ heet.
Corné Tolkamp geen halsband nodig heeft de volgende wedstrijd, maar een blafband geen overbodige luxe voor hem is.