Datum

11 november 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Deze week speelde MEC 2 tegen de laatste plaats in de competitie. VIOS Beltrum 3, ook al staan ze laatste, dit heeft nooit iets gezegd over deze sterke tegenstander. Met deze instelling begon MEC ook aan de warming-up, met de 3 punten van vorige week op zak begonnen ze dan ook met meer vertrouwen aan deze wedstrijd.

Scheidsrechter J.P.G. Berkelmans floot af voor het begin van de eerste helft. De eerste minuten werd er weinig gecreëerd, maar kwam VIOS wel dichterbij kansen dan MEC. In de 7e minuut kwam er een kans voor MEC, een voorzet van Jelmer de Vries kwam bij Robert Woordes terecht, maar de doelpoging verdween helaas naast het doel. Nog geen minuut later kwam Beltrum gevaarlijk op de helft van MEC en wist tot een schot te komen, ook deze mistte het doel.
Er werd goed voetbal vertoond door Vios Beltrum, dit riep MEC ook iets op zichzelf af. Toch wist MEC de bal te onderscheppen en een prachtige lopbal van Mark Woordes kwam bij Jelmer de Vries terecht, helaas kwam ook hier geen doelpunt uit. Na een kwartier gespeeld te hebben wist Vios Beltrum een corner te bemachtigen en daaruit volgde een nauwkeurig schot, maar Wander Tijdeman wist hier een goede redding te maken!
Vios Beltrum heeft hier de kracht uit gevonden en bleven in de aanval, in de 19e minuut leverde dat nog weer een corner op. De bal kwam hoog voor en de spits van Vios wist deze bal er goed in te koppen. 0-1 was de stand en hier moest MEC natuurlijk iets aan doen. Helaas bleef dat nog uit en kwam Beltrum 2 minuten later weer met een goede aanval, maar deze keer werd die onderschept door Mark Woordes en het bleef dus 0-1.
In minuut 26 wist MEC een aanval op te zetten en zo kwam vJJ (Jurjen Sloetjes) bij een mooie kans, maar helaas mocht het niet baten en bleef het 0-1 voor Vios Beltrum dankzij een goede redding van de keeper.
Na een half uur gespeeld te hebben krijgt MEC meer overwicht en komt het meer aan voetballen toe. Tot kansen kwam het nog niet echt, maar het balbezit bleef wel veel bij MEC. Thijs Kamerman geeft aan niet meer te kunnen, hij heeft last van zijn knie en zo werd TT, Titanium Teun (Teun van Kampen) aan het warmlopen gezet door de leider Pukkie. In de 40e minuut kwam TT, Titanium Teun er dan ook in voor Thijs Kamerman. Gilian Meerdink werd naar het centrum geschoven en TT moest de rechtsback positie invullen.

Tot aan de rust gaat het spel iets meer op en neer, maar tot echt grote kansen kwamen de twee ploegen niet. J.P.G. Berkelmans vond het goed geweest en zo kwam er een einde aan de eerste helft. 0-1 was de stand en de spelers gaan thee drinken.

Nadat de spelers zich weer hebben opgeladen begonnen ze aan de tweede helft, MEC speelde stukken beter als in de eerste helft en kwamen zo in de 55e minuut tot een grote kans van Robert Woordes. MEC wist de 15 minuten meer te creëren en voetbalde beter, maar helaas kwam daar een stop in toen Vios Beltrum de bal onderschepte en een steekbal werd gegeven op de rechtsbuiten. De speler sneed naar binnen en schoot op doel, Wander Tijdeman kon de bal niet meer keren toen deze verkeerd tegen de hand aan kwam. Het werd 0-2 voor Vios Beltrum. Een onterechte uitslag gezien het eerste kwartier van de tweede helft.

Er werd nog een smerige overtreding op Corné Tolkamp gemaakt en de speler was niet tevreden met het handelen van de scheidsrechter. Het had inderdaad zomaar een gele kaart kunnen zijn. Langs de kant werd de blafband uitgeprobeerd, maar de batterijen zaten er niet in!
In de 65e minuut verrichte Wander Tijdeman nog weer uitstekend werk door een bal uitstekend te stoppen. De stand bleef op 0-2 steken en zo tikte de tijd voorbij voor MEC. Tot aan de 70e minuut, want toen kreeg MEC een vrije bal. Deliaan van Eerden was de nemer en krulde de bal mooi het 16 meter gebied in. Nico Deunk kreeg de bal op het hoofd! GOAAAALLLLLL! 1-2! MEC is terug in de wedstrijd en zetten dit door.
In de 71e minuut word Robert Woordes eraf gehaald voor Man Of The Mitch Oonk. Mitch speelt in de spits en Jelmer de Vries word op de flank gezet.
Het duurt niet lang voordat Man Of The Mitch wordt aangespeeld door vJJ Sloetjes. Man Of The Mitch neemt de bal aan en schiet deze prachtig in de verre hoek! GOAAAAAAALLLLLL!!! 2-2! De achterstand is weggewerkt in de 72e minuut en nu moet MEC dit zien vast te houden.
Maar Vios Beltrum begon weer bij de aftrap en wist de bal snel weer voorin te krijgen, in de 74e minuut leidde dit dan ook tot een hard schot! Wander Tijdeman wist hier weer geweldig in de weg te staan voor Vios.
Coach te Voortwis oppert een extreem goede wissel van hemzelf. Aangezien Man Of The Mitch de ploeg op gelijke hoogte bracht, scheen het nodig te zijn om dat te zeggen.
MEC laat het hier niet bij en gaat weer in de aanval. In de 78e minuut weet vJJ Sloetjes dan ook tot een schot te komen, deze word gepakt door de keeper van Vios Beltrum. MEC blijft overigens wel aanvallen en in de 80e minuut krijgen ze een ingooi. Deliaan van Eerden gooit de bal de diepte in en Man Of The Mitch schiet de bal fantastisch met buitenkant rechts over de keeper heen! GOAAAAAAAALLLLLL!!!!! MEC staat voor met 3-2! Ongelooflijk!
In de 82e minuut werd vJJ Sloetjes nogmaals de diepte ingestuurd, hij sneed naar binnen en gaf de bal voor op Nico Deunk die mee was gelopen! Helaas werd de bal onderschept en kon de keeper de bal oppakken. Vervolgens 2 minuten later kwam er nog weer een vrije trap met dezelfde nemer, Deliaan van Eerden, deze bracht hij weer mooi het 16 meter gebied in. En weer was het Nico Deunk die de bal wist te koppen, helaas schampte hij de bal alleen en ging de bal dit keer voor langs.
In de 86e minuut wordt er nogmaals gezegd de blafband te gebruiken, wederom een beslissing waar Corné Tolkamp het niet mee eens was. Terecht zou je zeggen, en nee, er zaten nog steeds geen batterijen in.
In het slot van de wedstrijd weet Vios Beltrum nog een aanval op te zetten voor de 3-3, het schot kwam er en Wander Tijdeman zou kansloos achtergelaten worden. Gelukkig stond Gilian Meerdink nog op tijd in de weg om dit schot te blokken!
Coach te Voortwis is nogmaals zeer tevreden over de wissel die hij in heeft gezet, het werd nogmaals door hemzelf genoemd. En gelijk heeft hij, want Man Of The Mitch zou geen Man Of The Mitch heten zonder tot Man Of The Match benoemd te worden!
De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal en de wedstrijd is wederom gewonnen!
3-2 is de eindstand

Volgende week speelt MEC 2 uit tegen SP Neede 2. Tot dan!