4e klasse 09

30 september 2018 10:00

Onbekend

Zondag ochtend 30 september 2018 10 uur, tijd voor el clasico in de reserve 4e klasse – 09.

De amarillo negro, onder leiding van Patrick (el prometedor) te Voorwis, traden thuis aan tegen los todos azules van Trias 3. Wat vooraf een kille zondag ochtend leek te worden bleek achteraf een zonovergoten dag te worden. Voor aanvang van de wedstrijd was er duidelijk wat er moest gebeuren. Deze dorpsderby mocht niet verloren worden. Niemand wil een half jaar aanhoren dat je de derby(el Clasico) verloren hebt. Dit was duidelijk te zien in de warming-up. Men zette elkaar nog even op scherp, slappe hap was niet toegestaan. Was dit genoeg om Los Puntos in miste te houden of ging trias er met de winst vandoor.

Tijdens de bespreking werd verwacht dat Trias op dezelfde wijze zou spelen als onze tegenstander van vorige week. Dezelfde bestrijdingswijze werd dan ook geopperd door el prometedor. Echter was in de wedstrijd al snel duidelijk dat trias niet het zelfde kaliber voetbal speelde als rkczv en was mec de bovenliggende partij. De wedstrijd begon van beide kanten niet erg sterk maar toch had mec meer dreiging, meer balbezit en kwam het niet in gevaar. Er werd bij vlagen leuk gecombineerd alleen bleef de beslissende eindpas uit. Dit resulteerde wel in een hoekschop in de 11e minuut. Nemen Luuc Grijsen wist deze precies bij Hein, el Capitan, op het hoofd te leggen. Hein wist daar wel raad mee en bracht daarmee mec op een 1-0 voorsprong. Deze voorsprong gaf mec wat meer drive waaruit nog wat goede kansen werden gecreëerd. Zo wist Deliaan met een goeie steekpas Jelmer, el ciclon, 1 op 1 voor de keeper te zetten. Helaas zag laatstgenoemde zijn inzet voor langs gaan. Ook Luuk had een goeie kans. Deze aanval zette hij zelf op door Jelmer de hoek in te sturen, deze legde de bal terug op de 16, waarna Luuk een goed schot net langs de paal over de achterlijn zag verdwijnen. Al met al was mec het eerste half uur van de wedstrijd duidelijk sterker alleen verzuimde het zichzelf te belonen met een tweede treffer. Na het eerste half uur kreeg trias wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de 31e minuut tot de eerste kans voor trias. Een voorzet vanaf de linker kant werd bij de tweede paal naast het doel gewerkt. Deze actie leidde een offensief in van trias wat binnen 2 minuten leidde tot nog een goede kans. Dit maal een voorzet vanaf de andere kant die hard op de lat werd gekopt. Dit offensief hield een kleine tien minuten stand. Gelukkig wist Wander, voormalig schoolverlater maar nu werkzaam voor een grote verzekeringsmaatschappij en betrouwbare sluitpost van mec 2, zijn doel schoon te houden. In de 40e minuut kreeg mec de grip weer een beetje terug wat resulteerde in een goede combinatie rond de 16 van de bezoekers, maar wist zichzelf wederom niet te belonen. De laatste 5 minuten van de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en leek mec met een 1-0 voorsprong naar de thee te gaan. Helaas wist trias dit te voorkomen. Door goed doorzetten aan de rechterkant, wisten zij de bal voor het doel te krijgen en deze belande ook in het netje. Dit resulteerde in een ruststand van 1-1.

Tijdens de thee, mede mogelijk gemaakt door Café restaurant Den Tappen, werd er gesproken over wat er anders moest in de tweede helft. Geconstateerd werd dat we te diep stonden en dat we vast moesten houden aan de tactiek zoals voor aanvang besproken. Compact spelen, achterin aan laten spelen en de tegenstander 10 meter over de middenlijn oppakken. Hier was iedereen het mee eens en zo was het strijdplan voor de tweede helft gesmeed. Helaas moest Luuk, ook wel el canejo caliente genoemd, in de rust gewisseld worden. Hij had hoogstwaarschijnlijk zijn bijnaam eer aan gedaan, wat resulteerde in een liesblessure. In zijn plaats kwam Thijs, Flaco, Kamerman. Aan het begin van de tweede helft was al snel duidelijk dat het strijdplan zijn werking niet vond in de wedstrijd. Er werd veel met de lange bal gevoetbald en dit resulteerde in weinig kansen. De bezoekers gingen daardoor ons strijdplan voeren en hadden daardoor grip op de wedstrijd. Wissels die doorgevoerd werden om dit te veranderen pakten helaas niet goed uit. Er werd nog steeds erg veel de lange bal gehanteerd, resulterend uit het feit dat wij ook erg diep stonden. Hier werden maar weinig goeie kansen uit gecreëerd. Dit ook door het feit dat trias het achterin goed had dicht gebouwd. In een tegenaanval wist trias de counter tactiek goed te gebruiken waardoor het zelfs op een 1-2 voorsprong kwam. Hierna ging mec nog vol op de aanval spelen om een doelpunt te forceren. Dit resulteerde in een aantal afstandsschoten die helaas hoog over ging en een geblokt schot van Luuc Grijsen. Daarnaast waren er een kleine 9 pogingen van Ken tot een voorzet, waarvan er 8 tegen de directe tegenstander aan werden geschoten en 1 in de zak van de eerstvolgende tegenstander. Al met al drong mec aan maar kon het geen vuist meer maken. Waar in de eerste helft de bevrijdende 2-0 uitbleef, is trias in de tweede helft uiterst zorgvuldig met de kansen omgegaan. Het resultaat: een Clasico zonder hoogstaand voetbal met een winnaar door effectiviteit. Volgende week speelt mec 2 uit tegen Reunie, nieuwe ronde nieuwe kansen.