95'

4e klasse 09

4 november 2018 10:00

Onbekend

Vandaag stonden de spelers van MEC 2 tegenover het team van SP Rekken 2, een gelijkwaardige tegenstander die met 1 wedstrijd meer op 7 punten staan en daardoor 1 plek boven MEC 2.
Patrick te Voortwis pepte de jongens op tijdens de warming-up en stoomde ze klaar voor de wedstrijd. Met 4 geblesseerden en 1 werkende speler moest MEC met 11 man aan de wedstrijd beginnen. Gelukkig was Guus Schäperclaus bereid om na een uur nog vanuit het 3e aan te sluiten.

Toen, om 10:00 floot R.E. Nienhuis dan voor de aftrap. SP Rekken begon de eerste minuten scherp en fel aan de wedstrijd, wat in de 3e minuut dan ook resulteerde in een vrije trap, deze werd gered door Wander Tijdeman. Slechts 10 minuten later werd er een matige pass door het centrum gegeven van de MEC verdedigers, hier zat de spits van SP Rekken goed bij, en wist ook meteen op doel te schieten. Weer stond Wander de ploeg uit Rekken in de weg en wist de bal weer te keren.
Toen begon Rekken wat te verzwakken en kon MEC beter in de wedstrijd komen, door goed voetbal te laten zien en goed samen te werken kwamen de spelers van MEC steeds dichter in de buurt van het doel. Maar toch kwam SP Rekken eerst nog bij MEC in de buurt, door van afstand te schieten leek het gevaarlijk, maar Mark Woordes stond in de weg en blokte de bal. Hierdoor kon MEC de bal weer overnemen en richting het doel van SP Rekken gaan. Doordat Rekken de bal niet wist te onderscheppen, kon Roel Blekkink een hard schot leveren, GOAAAAALLL!!! Het schot scheen zo hard te zijn met een flinke zwabber dat de keeper de bal niet klem kon pakken. Het was een feit, MEC stond met 1-0 voor na 22 minuten spelen.
Zodra SP Rekken de bal had werd er wel geprobeerd om wat te creëren, maar Luuk te Kronnie dacht daar anders over en wou de bal veroveren. Helaas voor hem werd hij het bos in gestuurd, de speler van Rekken kon Luuk vrij simpel uitkappen. Maar zodra de bal weer in het bezit van MEC was, werd er goed voetbal vertoont, durf, lef en vooral passie. In de 34e minuut resulteerde dit ook in een goede voorzet van Jelmer de Vries, helaas werd er adequaat op gereageerd en kon Rekken de bal weg krijgen.
Maar de ploeg uit Rekken wist ook wat een bal voorzetten is, 4 minuten voor rust werd er aangevallen en de bal kwam goed voor, de linksbuiten van SP Rekken stond voor het doel maar kon de bal slechts schampen, hierdoor werd Wander niet nogmaals op de proef gesteld en kon hij de bal eens een keer rustig naast het doel oppakken.
Vlak voor rust is er dan toch nog een grote kans voor SP Rekken, de bal word slecht weggewerkt door de verdediging van MEC en hier kwam dan ook een grote kans voor de spits van SP Rekken, maar jammer genoeg voor de spits, MEC had een keeper op doel staan die een fantastische dag had en wist deze bal er weer uit te houden.

De spelers konden thee gaan drinken toen R.E. Nienhuis het na 45+2 minuten genoeg vond voor de eerste helft. Patrick te Voortwis zette de spelers in de rust weer op scherp om zo de 2e helft ook goed voetbal te laten zien, maar daarvoor moesten ze eerst Luuk te Kronnie nog zoeken, die bevond zich nog steeds in het bos.

Toen de 2e helft begonnen was, werd er ook weer goed voetbal vertoont en wou MEC graag weer kansen creëren, in de 50e minuut werd Stefan Stoltenborg dan ook diep gestuurd, maar helaas de grensrechter van SP Rekken stak de vlag in de lucht voor buitenspel.
6 minuten later kwam Roel Blekkink nog tot een volley, maar deze verdween hoog in het vangnet.
Na een uur spelen werd Jurjen Sloetjes (JJ) gewisseld voor Guus Schäperclaus. Er werd na 63 minuten speeltijd een goal gemaakt door SP Rekken, tijdens een aanval ging de bal naar de zijkant toe en kon de speler de bal voorzetten. De bal kwam in de kluts en hier was de speler van SP Rekken als eerste bij en kon de bal in schieten, ditmaal lag Wander een keer niet in de weg.
MEC wordt aardig terug gedrongen en SP Rekken krijgt al snel een corner, deze loopt tot niets uit. 2 minuten later heeft Rekken een vrije trap, waaruit ze een corner krijgen en hier bijna uit scoren. Wander maakte hier weer 2 geweldige reddingen en heeft zo al een paar keer MEC 2 gered van een achterstand.
MEC voert de druk weer iets op en krijgt meteen de kans om Jelmer de Vries 1 op 1 te zetten, helaas dacht de grensrechter hier anders over en stak de vlag in de lucht. Eventjes later krijgt MEC, 2 corners. De eerste resulteerde in een mooie kopbal, geen goal, maar wel een nieuwe corner. En die nieuwe corner zorgde ervoor dat Roel Blekkink de bal voor kon koppen op Luuk Kruisselbrink. GOAAAALLLLL!! Luuk kopt de bal erin en zo staat het 2-1 voor MEC na 73 minuten spelen. Nu moest Rekken wel komen, af en toe een schot wat naast of over ging. De laatste 10 minuten was SP Rekken beter, maar creëerden niet heel veel.
MEC stond de laatste 10 minuten wel goed compact en kon nog een keer in de aanval, in de 90+5e minuut. Het was Jelmer de Vries die een bal van Roel Blekkink ontving en zo de aanval afmaakte door de bal in de lange hoek te schieten.

Na de goal was de wedstrijd afgelopen en floot scheidsrechter Nienhuis voor het einde van de wedstrijd. MEC heeft de 3 punten behouden en hebben Wander Tijdeman tot Man of the Match bekroond!
Ze spelen zondag 11 november thuis om 10:00 tegen Vios Beltrum 3. Tot dan!