Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

De aanloop naar de wedstrijd van vandaag  was wat verwarrend. We zouden in Miste spelen tegen Ratti/Socii 4. Maar door de vele regen donderdag en vrijdag voor de wedstrijd hebben we besloten om bij Trias te gaan voetballen. Zie daar weer een goed voorbeeld van de nieuwe samenwerking.
Gerben was nog wat angstig dat hij dan op kunstgras moest spelen, maar gelukkig beschikken ze bij Trias ook over echt gras. Vervolgens speelden we onze thuiswedstrijd in het geel/zwart bij FC Trias wat voor sommige supporters eerst nog wel weer wat verwarrend was.
Maar dan de wedstrijd. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Het merendeel van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld, waarbij beide ploegen een paar kleine mogelijkheden kregen. Wij hadden wat geluk toen een schot van de gasten net voor of zo later bleek net achter de doellijn werd weggehaald. Omdat grensrechter Erik Eeltink niets had gezien, scheidsrechter Hans Jager niet over doellijntechnologie beschikt en hij ook zelf niet kon vaststellen of de bal er nu wel of niet overheen was, liet hij doorspelen. Tijdens de interviews in de rust bleek dat de bal toch over de doellijn was geweest. Gelukje voor ons.
Vlak voor rust kwamen we dan toch op voorsprong door een ouderwetse draai- en kapsolo van Erwin S. Niet veel later kwamen we op rechtsdoor goed door. Erwin wist Wim voor het doel te bereiken, die de bal teruglegde op Frank ten H. Die wist op zo’n 8 meter voor het doel de bal er niet in te krijgen. Via de kluts kwam hij bij Harry die hier wel raad mee wist.

Na de rust waren we de betere ploeg. We kregen meer kansen en hadden al eerder uit moeten lopen. Toch leek Ratti/Socii terug te komen in de wedstrijd toen zij een vrije bal op de paal schoten, waarna deze eenvoudig kon worden binnen getikt. Hierna zetten we echter snel orde op zaken en wonnen met 7-2 door doelpunten van Erwin S (2x), Wiljo en Gerben (2x), waarbij het publiek kon genieten van een paar prachtige combinateis. Gerben had net als Erwin een hattrick kunnen scoren, maar presteerde het in de slotminuut om de bal van dichtbij hoog over te schieten.  Daarmee was de eerste overwinning voor deze nieuwe combinatie een feit.

Over twee weken gaan we op bezoek bij Deo in Borculo, hopelijk kunnen we dit niveau doorzetten.