Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week waren de weergoden dit keer goedgezind en kon er bij Den Tappen gespeeld worden. Assistent Frank Schaperclaus was zeer zenuwachtig voor deze wedstrijd aangezien hij trainer Bjorn Zweerink al om 07.00 ging appen hoe het strijdplan van de dag zou worden.

Het veld was door de vele regen van de laatste tijd zeer hobbelig geworden dus was de opdracht om vol op de aanval te gaan om Rekken het spel onmogelijk te maken. Dit resulteerde in de 6e minuut al in de 1-0. Een voorzet van Mitchel Raterink belande bij Robert Woordes wie de bal op Jasper Giesen kopte, deze kopte de bal richting de doelmond waar een verdediger en Dennis Maas het duel aangingen. Dennis won het duel en legde de bal panklaar op de 5 waar Jasper Giesen dit buitenkansje binnenschoot. De grensrechter van dienst meende buitenspel te zien maar de goed fluitende scheidsrechter wuifde dit resoluut weg. MEC bleef goed druk zetten op de verdediging en dit bleef resulteren in goede kansen. Na goed doorzetten van Robert Woordes had hij de 2-0 op de voet. Hij speelde de keeper uit en schoot de bal helaas tegen de paal aan. Na 35 minuten viel dan toch de terechte 2-0. Een vrije trap belande via via bij Jasper Giesen wie de bal ineens uit de lucht in de korte hoek schoot. Wederom stond de grensrechter onterecht te vlaggen en nogmaals wuifde de scheidsrechter dit terecht weg. Een goede eerste helft waar de score eigenlijk hoger uit moest vallen gezien de vele kansen.

In de rust werd erop gehamerd dat Rekken zou gaan komen. Dit resulteerde in de 46e minuut al in de 1-2. Een niet goed verwerkte corner werd goed ingekopt en zo was de spanning terug. MEC kon de druk op Rekken niet vasthouden zoals in de 1e helft en 10 minuten later was het 2-2. Waar MEC dacht in te kunnen gooien besliste de scheidsrechter anders. Rekken schakelde snel en de spits van dienst schoot hem netjes binnen. Tot overmaat van ramp werd het een minuut later al 2-3 een overtreding op Jasper Halleriet werd niet bestraft en ook de scheidsrechter liep Jasper in de weg, Rekken profiteerde hier optimaal van en werkte schitterend af. Hierna golfde het spel op en neer en dacht Rekken op 2-4 te komen. Echter werd keeper Walter Boeijink naar de grond gewerkt en keurde de scheidsrechter de goal af. In de 80e minuut dacht Jasper Giesen zijn hattrick te maken. Een vrije trap werd door alles en iedereen gemist en Jasper dook alleen voor de keeper op en schoof de bal in het netje. Wederom stond de grensrechter van dienst onterecht te vendelieren. Helaas voor MEC stond de scheidsrechter niet op 1 lijn waardoor hij de grens het voordeel van de twijfel gaf, wat achteraf ook bevestigd werd dat dit niet terecht was. MEC probeerde met 1 op 1 nog de 3-3 te forceren en Rekken kreeg meer ruimte. Een diepe bal werd door keeper Walter Boeijink verkeerd ingeschat en hij moest aan de noodrem trekken. Hier kreeg hij de terechte rode kaart voor waardoor hij voorlopig niet beschikbaar zal zijn.

Een wedstrijd met 2 gezichten waar een gelijkspel terecht zou zijn geweest. Volgende week speelt MEC de uitwedstrijd tegen Lochhuizen waar revanche genomen zal moeten worden voor de nederlaag van vandaag.