7137NB
LIEVELDE
tel. 0544-377112

Nadat afgelopen week door de ondergrens te zijn gezakt was voor vandaag de opdracht duidelijk. Eerherstel halen in Lievelde tegen Erix.

MEC begon sterk aan de wedstrijd en Erix werd vanaf het begin vast gezet. Hierdoor kon Erix geen grip op de wedstrijd krijgen en kwamen de eerste mogelijkheden ook voor MEC. Na een goede aanval via verschillende schijven kwam de bal voor Jasper Halleriet. Deze schoot van buiten de 16 op goal en via de keeper belande de bal op de paal. De rebound werd door Jasper Giesen terug gelegd op Dennis Maas wie de bal via een verdediger naast schoot. Erix werd vooral gevaarlijk via de handige buitenspelers en uit een zelf gecreëerde kans schoot 1 van hen de bal via de paal weer het veld in. Over en weer waren en mogelijkheden maar leek het tot de rust in 0-0 te eindigen. Vlak voor rust schoot Mitchel Raterink echter een corner voor die doelmond wie door niemand werd geraakt en prompt in het netje viel, de 0-1.

De 2e helft was aan beide kanten rommeliger dan de eerste helft, maar kansen waren er nog steeds. Echter was vaak de eindpass niet voldoende waardoor echt gevaar uitbleef. 1x zat de verdediger echter mis en kon Jasper Giesen doorlopen, hij zag Dennis Maas vrijstaan bij de 2e paal maar had net teveel tijd nodig om deze bal te geven. Erix begon meer druk te zetten en dit werd over het algemeen goed opgevangen door de solide verdediging vandaag. 1 onoplettend momentje resulteerde echter in de 1-1. De doorgeschoven aanvoerder kreeg de bal op een meter of 30 en schoof deze beheerst binnen in de linker onderhoek.  Hierna golfde het spel op en neer maar werd er niet veel meer gecreëerd. Het spel werd langzaam steeds rommeliger, maar de spanning bleef.

Al met al een verdiend gelijkspel, hoewel de uitslag ook 4-4 had kunnen zijn, en een goed herstel na de nederlaag van vorige week.