Kronenkamp 10
7161HE
NEEDE
tel. 0545-291545

Na een aantal goede overwinningen volgde vandaag de uitwedstrijd tegen Sp. Neede. Een team wat zijn wedstrijden op kunstgras afwerkt en dat ligt MEC over het algemeen niet. Vooraf werd er gewaarschuwd voor de snelle spelers wie Neede in zijn gelederen heeft.

De eerste helft begon gelijk grimmig na een natrappende beweging van de verdediger van Neede. De scheids liet dit echter onbestraft maar de toon was gezet. MEC liet zich echter niet uit het veld slaan en na 5 minuten kregen de gasten uit Miste en Corle de eerste grote kans. Jarno Groters ging goed door over rechts en legde de bal perfect door de lucht op de 11 op de aanstormende Jasper Giesen. Deze kon de bal echter niet goed genoeg in de hoek drukken waardoor de keeper redding kon brengen. Neede werd vooral gevaarlijk via snelle aanvallen maar deze stranden meestal rond de 16. Na een foute terugspeelbal van Neede kon Jarno Groters zo doorlopen op de keeper, deze werd omspeeld maar hij kon de bal niet richting het doel brengen. Hierna kwam Neede beter in de wedstrijd maar op 1 grote kans na werden ze niet gevaarlijk.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet en was het vooral tegenhouden voor MEC. In de 75e minuut leek Neede de 1-0 te maken na een vrije trap. Hier ging echter een overtreding aan vooraf waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. In de 80e minuut werd het alsnog 1-0 na een identieke vrije trap. Keeper Walter Boeijink kon niet bij de bal waar de Neede speler zijn hoofd tegen zette en stond de thuisploeg op voorsprong. Hierna ging MEC alles of niets spelen en dit resulteerde nog in een aantal kansen. De grootste was voor Sjors Heijltjes, hij kon de bal na een voorzet strak inkoppen maar helaas ging deze een halve meter naast. In de laatste minuut van de blessuretijd werd het nog 2-0. Aangezien er veel spelers van MEC voorin aanwezig waren kwam er ruimte achterin. De buitenspeler van Neede ging een 1 op 1 duel aan met Luuk Grijsen en schoot hem daarna knap binnen bij de 1e paal.

Helaas een nederlaag sinds enige tijd. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Rietmolen waar dan de nederlaag weggespoeld zal moeten worden.