Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

Na een weekje rust traden de veteranen vandaan aan tegen kampioenskandidaat FC Trias 7. Net als bij MEC 5 was bij Trias te zien dat het een lang seizoen is. Ook de mannen van Johan Ros hadden last van blessureleed waardoor zij aantraden met een elftal met wat gastspelers. Ook de blessurelijst bij MEC 5 wordt steeds langer. Het niveau van de wedstrijd leed er echter niet toe.
Trias begon iets beter aan de wedstrijd, maar kreeg niet direct kansen. Na 10 minuten kwamen wij ook wat beter in het spel en kregen via Wiljo een paar goede kansen. Toch was het Trias dat na zo'n 25 minuten op voorsprong kwam. Lang konden ze hier niet van genieten. Een corner van MEC werd door Wiljo nog tegen de doelman gekopt, maar in de rebound wist Erwin de gelijkmaker te scoren. Ook hierna ging het spel over en weer en kregen beiden ploegen kansen. Vlak voor rust nam Trias opnieuw de leiding een mislukte vrije bal vanaf de zijlijn verdween ineens bij de tweede paal over Addie in het doel. Daarmee gingen we ook de rust in.
In de tweede helft kwamen we goed uit de kleedkamer. We wisten telkens een vrije man te vinden en konden Trias terugdrukken op hun helft. Dit leidde al snel tot de gelijkmaker in de 55e minuut toen Roy mee naar voren kwam en met een mooi afstandsschot doelman te Pas te verslaan. Het doelpunt van Roy was voor oud MEC speler Wouter Höfkes aanleiding om een vergelijkbare actie in gang te zetten. Ook hij kwam naar voren dribbelen wist Addie met een afstandschot te verslaan. En weer stonden we achter.
We bleven echter de betere ploeg en de gelijkmaker hing in de lucht. Druk zetten door Lars op de defensie van Trias leidde daar tot balverlies, wat André met een bekeken schot bekroonde en zo stond het weer gelijk. In de 75e minuut kwamen we voor het eerst op voorsprong. Lars wist Gerben met een prachtige steekpass weg te sturen. Op volle snelheid (en dat lijkt langzamer dan het is) wist Gerben zijn verdediger voor te blijven en de bal langs de keeper te schieten. Vijf minuten voor het einde kwamen we nog op 5-3. Roy besloot nog een keer aan te zetten, omspeelde een aantal Trias spelers en ging alleen op de doelman af. Daar gaf hij de bal breed aan Jeroen. Iedereen hield zijn adem in, maar Jeroen maakte geen fout en scoorde voor het eerst in lange tijd weer een goal.
Al met al een prima pot van onze kant, waarmee de kampioensaspiraties van Trias voorlopig in de ijskast kunnen. Helaas werd vandaag de lijst met blessures weer langer na het uitvallen van Hennie en Lars.