Dennendijk 11
7274AV
GEESTEREN GLD
tel. 0545-481732

Na de nederlaag vorige week tegen Deo had de formatie uit Miste en Corle wat recht te zetten tegen GSV '63. Een tegenstander waar MEC het traditiegetrouw altijd lastig tegen heeft aangezien de laatste overwinning alweer 10 jaar geleden is.

MEC speelde vandaag een stuk meer ingezakt dan de laatste weken en liet GSV het spel maken. Tot de middenlijn mochten de gastheren combineren waar er dan vol druk werd gezet door MEC. Via de counter was MEC gevaarlijk en de eerste grote kans voor Tim te Kronnie werd helaas geen doelpunt. 1 op 1 met de keeper faalde hij om de bal in het netje te leggen. Na 21 minuten werd het alsnog 0-1, wederom via een counter. Robert Woordes snelde langs zijn tegenstander, trok goed door naar binnen en kon de bal bij de 2e paal panklaar neerleggen voor de aanstormende Jasper Giesen wie de bal simpel binnen kon tikken. Hierna bleef MEC goed in de verdedigende formatie staan en GSV had hier geen antwoord op. In de 32e minuut kwam MEC er weer goed door via de counter en Robert Woordes kon 1 op 1 op de keeper af. Zijn schot werd nog gekraakt door de doelman maar deze had de bal niet klemvast. De snel mee gelopen Tim te Kronnie kon dit buitenkansje simpel binnen tikken buiten het bereik van de keeper. Hierna zette GSV bepaalde zaken anders neer waardoor ze beter in de wedstrijd kwamen. Vlak voor rust kwam GSV terug op 1-2. Een bal werd goed via de rechterkant voorgezet waar hij precies goed viel voor de spits van GSV.

De 2e helft is vaak een wereld van verschil voor MEC maar dit keer werden de afspraken goed nagekomen waardoor GSV maar enkele keren gevaarlijk kon worden. Na 60 minuten bracht GSV een speler in wie binnen 5 minuten zijn 1e gele kaart al te pakken had, en 10 minuten later zijn 2e voor commentaar op de leiding. Tegen 10 man heeft MEC bewezen het lastig te hebben en vandaag was geen uitzondering. In plaats van de wedstrijd rustig uit te spelen werd het spel chaotisch van MEC kant. In de 88e minuut viel de 2-2 via een afgeslagen vrije trap wie in de rebound ingeschoten werd door een speler van GSV. De bal kwam via de rug van Loek den Hartog in de doelmond waar keeper Walter Boeijink kansloos was. In de 96e minuut kreeg MEC een vrije trap op de helft van GSV. Deze werd gezet door Jarno Groters. Hij slingerde hem richting de 2e paal waar Jasper Halleriet hem snoeihard in het dak van de goal schoot. De scheidsrechter van dienst had er nog zin in maar na 13 minuten blessuretijd vond hij het mooi geweest waardoor MEC een goede overwinning op GSV pakt en nog niet uitgevoetbalr is dit seizoen.