Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

Na de overwinning tegen GSV' 63 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Sp. Neede op het programma. Een lastige tegenstander wie nog meedoet voor het kampioenschap.

De wedstrijd begon scherp van beide kanten en in de 2e minuut kreeg Neede al een grote kans op de 0-1. Gelukkig voor MEC ging de voorzet rakelings langs de spits waardoor de brilstand bleef staan. In de 8e minuut kreeg MEC een penalty na goed doorjagen van o.a. Jasper Giesen en Doudy Navis. Robert Woordes pikte de bal op en ging het duel aan in de 16 meter. De Neede verdediger tikte Robert aan waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. De strafschop van Jarno Groters werd echter gestopt door de keeper. Neede zat in de 1e helft beter in de wedstrijk en in de 19e minuut kwam Neede op voorsprong, Een afgeslagen corner kwam bij een Neede speler terecht wie de bal onhoudbaar in het netje schoot. De rest van de 1e helft bleef Neede de bovenliggende partij, maar ondanks een paar goede kansen wisten ze dit niet te verzilveren.

De 2e helft had MEC de wind mee en zette Neede flink onder druk. MEC begon langzaam de overhand in de kansen te krijgen. Robert Woordes was goed in vorm en kon na een goede crossbal de keeper uitspelen, terugdraaien en richting de doelmond schieten. Deze bal landde helaas op het latwerk. In de 67e minuut viel de terechte 1-1. Gilian Meerdink kreeg de bal op 35 meter van het doel in zijn bezit en bedacht zich geen moment en schoot de bal onhoudbaar over de keeper heen. Na deze goal was MEC los en ging het op zoek naar de overwinning. Kans op kans volgde in de laatste 20 minuten. Onder andere Robert Woordes, Mitchel Raterink en Sjors Heijltjes vonden echter telkens de keeper op hun pad met een bal wie op de doellijn werd weggehaald. Helaas voor MEC liet een oude voetbalwet zich gelden, waar MEC de kansen mist scoort Neede in blessuretijd de 1-2. Een ingooi werd slim doorgespeeld en de bal werd precies tussen de verdediging door getikt waardoor de spits van Neede 1 op 1 op keeper Walter Boeijink af ging. Deze faalde niet waardoor Neede toch nog de overwinning pakt op MEC.

Al met al was Neede de 1e helft beter, maar in de 2e helft had MEC verschillende mogelijkheden de wedstrijd naar zich tot te trekken. Een gelijkspel was verdiend geweest, maar er had meer ingezeten voor MEC. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Rietmolen waar deze onnodige nederlaag recht gezet moet worden.