C M van Everdingenstraat 66 A
7165AL
RIETMOLEN
tel. 0545-221407

Na de onnodige nederlaag vorige week tegen sp. Neede stond vandaag de wedstrijd tegen Rietmolen op het programma.

Gezien de ranglijst en de eerdere ontmoeting (2-1 MEC) is de kans groot dat het een gelijkwaardige wedstrijd wordt. Het 1e kwartier was Rietmolen de gevaarlijkste ploeg met de grootste kansen. Twee keer bracht echter de paal redding, waarbij er bij de 2e keer een katachtige redding van keeper Walter Boeijink aan vooraf ging. In de 20e minuut was het geluk voor MEC op en kwam Rietmolen op 1-0. De linker buitenspeler kreeg de bal en kon hem precies tussen de verdedigers van MEC mee nemen en schoot hem net onder Walter door in de doelmond. Hierna ging MEC iets beter voetballen en in de 25e minuut viel de 1e grote kans te noteren. Een afstandsschot van Timo Breukers zeilde helaas net over het doel heen.

In de 2e helft probeerde MEC meer druk naar voren te zetten. Een voorzet belande bij Jasper Halleriet op zijn hoofd en kopte deze beheerst binnen. Helaas meende de grensrechter buitenspel te zien waar dit niet zo was, maar de leidsman van dienst ging mee in de beslissing. MEC was de 2e helft de bovenliggende partij en Rietmolen kon er alleen nog via de counter uit komen.  Robert Woordes kon een diepe bal met zijn hoofd goed mee nemen en kon de 16 meter instormen. Een verdediger van Rietmolen schopte met zijn voet tegen Robert's hoofd en waar menig MEC speler dacht aan een penalty legde de scheidsrechter hem net buiten het strafschopgebied. Waar MEC tot 30 meter voor de goal goed de bal kon rond tikken kwam de eindpass de hele tijd net niet aan en kon het amper gevaarlijk worden. Rietmolen kon enkele keren via de counter nog gevaarlijk worden. Wederom kon keeper Walter Boeijink zich onderscheiden met een fabelachtige redding.

Voor de 2e week op rij een nederlaag. Volgende week volgt de derby tegen kampioenskandidaat sc. Meddo op het veld van Den Tappen.