Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

Na het knappe gelijkspel tegen Rekken stond vandaag de wedstrijd tegen Lochhuizen op het programma. Een tegenstander wie onderin de 5e klasse bivakkeert en waar zeker een goed resultaat gehaald moet worden wil MEC mee draaien in de bovenste regionen.

De opdracht was duidelijk, druk zetten op de tegenstander en snel proberen een doelpunt te maken. Na 3 minuten had de 1-0 er al in moeten liggen, Robert Woordes liep 1 op 1 op de keeper af maar zijn schot ging rakelings naast. MEC bleef goed druk houden en dit resulteerde in de 14e minuut in de 1-0. Een goede voorzet van Jasper Halleriet vanaf de rechterkant werd door een verdediger van Lochhuizen in eigen goal gewerkt. Hierna bleef het spel hetzelfde en na dom balverlies kon Jarno Groters 1 op 1 alleen op de keeper af maar een verdediger haalde Jarno van achteren neer, iedereen dacht aan een rode kaart maar de scheids trok slechts geel. De opvolgende vrije trap werd echter door Jarno binnen geschoten waardoor het alsnog 2-0 stond. Hierbij valt nog te vermelden dat Robert Woordes zichzelf blesseerde tijdens het juichen van deze goal, hij kon gelukkig voor MEC wel door. In de 24e minuut maakte dezelfde speler wie de gele kaart kreeg bij zijn overtreding op Jarno een domme overtreding op het middenveld, waardoor hij zijn 2e gele kaart kreeg, Lochhuizen stond vanaf dat moment met 10 man. Het spel werd er hierna helaas niet beter op aangezien Lochhuizen zich ging ingraven.

De 2e helft begon matig van MEC kant en echt grote kansen waren er in het begin niet te melden. Totaal onverwacht kreeg Lochhuizen een penalty waarbij Jasper Halleriet ongelukkig een speler raakte terwijl hij de bal probeerde weg te schieten. De penalty werd goed ingeschoten en de spanning was terug. MEC was weer wakker en ging weer voetballen, na goed door komen van Robert Woordes op rechts legt hij de bal op de 11 op de inkomende Jasper Giesen, deze dacht de bal in het netje te kunnen leggen maar werd van achtereen neer gehaald en tot ongeloof van MEC gaf de scheidsrechter geen krimp. MEC bleef echter doordrukken en na een goede voorzet van Robert Woordes waar Jasper Giesen de bal laat lopen voor Joey Visser wie hard de 3-1 tegen de touwen aan schiet lijkt de wedstrijd gespeeld. Helaas kwam hierna de spanning wederom terug via de 2e penalty voor Lochuizen, deze werd slim versiert door de spits van Lochhuizen, de 3-2. Gelukkig voor de mannen van MEC maakte Lochuizen vlak na de 3-2 wederom een eigen doelpunt na een corner van MEC en met de 4-2 waren de 3 punten binnen.

Al met al werd het nog te spannend voor een wedstrijd die 24e minuut gespeeld zou moeten zijn met 2-0 voorsprong tegen 10 man. Volgende week zijn de mannen uit Miste en Corle vrij en de week erop wacht de uitwedstrijd tegen Haaksbergen.