Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

Na de overwinning vorige week tegen Lochhuizen vandaag de lastige wedstrijd tegen v.v. Haaksbergen op het programma. Een ploeg wie de laatste weken goed op dreef is gezien de resultaten.

Van Haaksbergen was bekend dat ze 4-4-2 speelden dus MEC ging zeer aanvallend voetballen met een 3-4-3 opstelling. Vanaf de aftrap zat het team van trainer Bjorn Zweerink overal bovenop en Haaksbergen had hier geen antwoord op. Enkele mogelijkheden werden onbenut gelaten en het was wachten op de 1-0. Na 21 minuten viel dan ook het doelpunt. Een goede voorzet van Luuc Grijsen vanaf de linker kant werd door Jasper Giesen goed ingeschat en hij kon de bal net voor de keeper richting goal koppen. De bal was hoog en lang onderweg richting de doelmond en belande net onder de lat in het netje. Hierna golfde het spel op en neer en het goede druk zetten vanuit MEC kant zorgde wel voor een optisch overwicht.

In de 2e helft begon MEC direct weer met druk zetten en via een vrije trap van Jarno Groters dacht Jasper Giesen de 2-0 te kunnen maken, helaas bleef hij niet rustig. Haaksbergen begon steeds aanvallender te spelen, wat ook meer ruimte achter de verdediging gaf. Robert Woordes dacht in een 1 op 1 situatie met de keeper de 2-0 te kunnen maken, helaas voor hem bracht de keeper van Haaksbergen redding op zijn schot.
Geleidelijk werd echter de druk van Haaksbergen groter en MEC kwam er minder en minder uit. Een grote kans werd er nog genoteerd via Dennis Maas. Hij schoot de bal van een meter of 25 richting goal. Helaas daalde de bal niet op tijd waardoor de 1-0 tussenstand op het bord bleef. Zoals zo vaak dit seizoen blijkt MEC kwetsbaar bij vrije trappen tegen.  In de 83e minuut werd de bal ingedraaid waar een speler van Haaksbergen de bal prima raak kopte. Haaksbergen kreeg nog 1 grote kans waar de spits 1 op 1 richting keeper Walter Boeijink ging. Deze bleef echter prima naar de bal kijken en kon hem in 2 pogingen klemvast pakken.

Helaas niet het resultaat waar de mannen uit Miste en Corle op gehoopt hadden, hoewel gezien het spelbeeld de 1-1 niet onterecht was. MEC was iets sterker in de 1e helft, Haaksbergen in de 2e. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DEO waar er opnieuw gestreden gaat worden voor 3 punten.