Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

De eerste wedstrijd na de winterstop stond voor MEC SVBV uit Barchem op het programma. Een gevaarlijke ploeg met verschillende kwaliteiten.

De voorbereiding was goed te noemen. Alle spelers waren geanalyseerd door trainer Bjorn Zweerink en Frank Schaperclaus en iedereen had een duidelijke taak. Helaas startte Mec zeer slecht en in de 4e minuut stond het al 0-1. De rechtermiddenvelder kon vrij doorlopen op het doel van Walter Boeijink en schoot hem beheerst binnen bij de 2e paal. SVBV was duidelijk de bovenliggende partij en MEC kreeg geen vat op een aantal spelers. Helaas moest Tom de Roos na 25 minuten de strijd staken met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Casper Landewers. Na 30 minuten spelen kreeg MEC de eerste noemenswaardige kans. Jasper Giesen gooide de bal vanaf de linkerkant bij de 2e paal waar de vrij staande Jasper Halleriet de bal voor het inschieten had. Hij vergat echter de bal in het netje te leggen waardoor de stand 0-1 bleef. Na een overtreding van MEC aan de linkerkant kwam SVBV op 0-2. Een scherp aangesneden vrije trap werd behendig door de aanvaller binnen gekopt.

In de rust was het strijdplan simpel, 1 op 1 en proberen de wedstrijd om te draaien. Vlak na rust viel echter de 0-3. Wederom werd er gescoord uit een vrije trap waar er niet goed werd uitverdedigd. Hierna golfde het spel op en neer en langzaam kreeg MEC iets grotere kansen. Een vrije trap van Jasper Halleriet spatte op de lat uiteen en helaas viel de bal net niet goed voor de inlopende spelers. In de 73e minuut werd het 1-3 na een vrije trap voor MEC, waarbij 3 opvolgende overtredingen in de 16 aanleiding gaven voor de scheidsrechter om een penalty te geven. Jasper Halleriet schoot hem goed binnen en er was weer geloof op een resultaat. MEC bleef drukken en in de 85e minuut viel de aansluitingstreffer. Dennis Maas draaide zich knap vrij en schoot de bal hard richting het doel. De keeper had hem niet klem en Jasper Giesen profiteerde van dit buitenkansje. Helaas was het 4 minuten later alweer 2-4, wederom via een vrije trap voor SVBV. Alles en iedereen zat mis en de bal belande bij de 2e paal in het netje.

Een valse start van 2024. Volgende week staat de derby tegen Bredevoort op het programma en zullen de mannen van MEC de nederlaag van vandaag proberen weg te spoelen.