In Memoriam: Herbert Navis - Voetbalvereniging MEC

In Memoriam: Herbert Navis

In Memoriam: Herbert Navis

20 april 2023 7:00


Ons bereikte het droevige bericht dat, op 13 april 2023, Herbert Navis op 56-jarige leeftijd is overleden na een lange slopende ziekte te hebben moeten ondergaan. Herbert was ruim 45 jaar lid en een bekend gezicht binnen de vereniging.

Op 10-jarige leeftijd werd hij lid. Hij voetbalde in de jeugd en daarna eerst jaren in M.E.C. 2, waarna hij op 28-jarige leeftijd nog een vaste speler van M.E.C. 1 werd. Steevast stond hij daar linksback en schuwde het duel niet. Altijd voorop in de strijd, waarbij hij de rest van het team daarin meenam. Zeven jaar voetbalde hij in M.E.C. 1, om met het kampioenschap in de 6e klasse afscheid te nemen.

Na de periode in het eerste elftal speelde Herbert nog liefst 15 jaar in M.E.C. 3, daar als laatste man en vaak als aanvoerder. Het kampioenschap met dit elftal in 2006 was een hoogtepunt. Tot zijn 50e (!) is hij in dit elftal blijven voetballen. Hierna was het de bedoeling om met zijn generatiegenoten in M.E.C. 5 te gaan spelen, echter maakte het begin van zijn ziekte op dat moment dit al snel lastig. Enkele jaren heeft hij nog wedstrijden gespeeld in dit team, waarbij Corona ook veel roet in het eten gooide. De laatste twee jaren was hij elftalleider van dit elftal. Ook hierin stond zijn fanatisme voorop en hij had de zaken dan ook altijd keurig op orde.

Naast zijn lange actieve loopbaan bij M.E.C. was Herbert ook actief als vrijwilliger. Als er iets gebouwd, verbouwd of gemaakt moest worden, werd niet zelden een beroep op hem gedaan. Ook bij het halen van oud ijzer en vroeger oud papier was hij vaak van de partij om de handen uit de mouwen te steken. Tevens heeft hij vele jaren mee helpen bouwen aan de Corsowagens van M.E.C. De meest recente activiteit was nog meehelpen met de opbouw van het jubileum van 75 jaar M.E.C. en de reclameborden groep. Vaak en het liefst hard werkend op de achtergrond, maar wel, als het werd gevraagd, zijn mening gevend.

Wij verliezen in Herbert Navis een zeer trouw en betrokken lid dat bij een generatie M.E.C. leden bekend is geworden als boegbeeld en toonbeeld van onverzettelijkheid. Niet teveel praten maar doen en zelf daarin voorop gaan. Dit heeft hij gedaan zolang het maar mogelijk was, hetgeen ook veel indruk heeft gemaakt in de laatste periode.

Wij wensen zijn vrouw Mirjan, Merle en Luuk, Silke, Doudy en verdere familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur v.v. M.E.C.

Foto_Herbert_Navis.PNG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!