Bedankje aan sponsors v.v. M.E.C. met Jan van Halst - Voetbalvereniging MEC

Bedankje aan sponsors v.v. M.E.C. met Jan van Halst

Bedankje aan sponsors v.v. M.E.C. met Jan van Halst

15 februari 2023 9:45


MISTE – Voetbalvereniging MEC schreef zaterdag clubgeschiedenis met de allereerste bijeenkomst voor sponsoren uit de clubgeschiedenis. Als spreker trad oud-voetballer Jan van Halst voor het voetlicht, met een geanimeerde inleiding over het belang van samenwerken.

MEC-voorzitter Arjan Ongena heette de aanwezigen welkom. Het gezelschap bestond uit vertegenwoordigers van sponsoren en daarnaast uit ereleden en leden van verdienste van vv MEC. “De sponsoren willen we met deze bijeenkomst – de allereerste in de geschiedenis van de club – bedanken voor hun steun. En onze ereleden en leden van verdienste nodigden we uit als ‘dankjewel’ voor hun jarenlange inzet voor de club, in het verleden, maar ook nu nog steeds.”

Stijging sponsorinkomsten
Het plan om de sponsoren te bedanken werd eigenlijk al enkele jaren geleden bedacht. Ongena: “Sinds 2018 hebben we ingezet op vergroten van onze inkomsten uit sponsoring. Voor een deel door de bijdragen te verhogen, maar vooral door het vergroten van het aantal sponsoren. Dat is ons gelukt: in ongeveer vier jaar zijn de inkomsten uit sponsoring met zo’n 65 procent gestegen. Bovendien zijn ze ons bijzonder trouw. Zelfs toen velen een moeilijke tijd doormaakten vanwege de coronacrisis. Alle sponsoren zijn gebleven, hebben gewoon hun bijdrage betaald. Daar zijn we bijzonder dankbaar voor en dat verdient een groot applaus.”

Als één van de manieren om sponsoren te bedanken, hanteert vv MEC de gewoonte om bij de aanschaf van materiaal zoveel mogelijk zaken te doen met de sponsoren. Ongena: “En de tweede manier is door de organisatie van deze avond. In eerste instantie hadden we Chris Woerts gecontracteerd voor een lezing. Woerts profileert zich als expert op het gebied van sportmarketing; hij verschijnt ook regelmatig aan tafel bij Vandaag Inside. Helaas meldde Woerts zich enkele dagen geleden af, vanwege verplichtingen in het buitenland. Wander (Tijdeman, MEC-bestuurslid sponsoring; red.) heeft veel energie gestoken in het vinden van een vervanger. We zijn trots en blij dat het Wander is gelukt om Jan van Halst te strikken voor een inleiding over het belang van samenwerking.”

Jan van Halst
Jan van Halst is oud-voetbalprof. Hij speelden onder andere bij FC Utrecht, FC Wageningen, Ajax en FC Twente. Na zijn voetbalcarrière had hij onder andere een managementfunctie bij FC Twente. Sinds enkele jaren is hij mede-eigenaar van een bureau voor training en coaching op het gebied van leiderschap, teambuilding en communicatie.

Van Halst hield een geanimeerde lezing over het belang van samenwerking en teambuilding. “Niet alleen binnen een voetbalteam, maar ook binnen een club, in een bedrijf, kortom in elke organisatie waar mensen moeten samenwerken.” Hij boeide zijn toehoorders met een inleiding die doorspekt was met anekdotes. Zo vertelde hij: “Ik was gek van voetbal, droomde als kind al van een profcarrière. Terwijl ik eigenlijk helemaal niet goed kan voetballen. Ik weet nog dat ik op de allereerste training van Ajax, ook de eerste van het seizoen, door één van de vele honderden supporters werd begroet met ‘Ha, miskoop!’. Eerder al vroeg ik van Willem van Hanegem, adviseur bij FC Utrecht. Ik heb hem, met lood in de schoenen, eens benaderd met de vraag of hij tips voor me had om beter uit de verf te komen. Het was best confronterend om te horen dat hij het met me eens was dat ik niet goed kon voetballen … Zijn tip: ‘Jij moet je concentreren op het veroveren van de bal als de tegenstander hem heeft, en dan meteen die bal afgeven aan een van je teamgenoten die wél goed kan voetballen …!’ Het was een pijnlijke maar goede tip, die me erg geholpen heeft!”

Na de lezing van Jan van Halst werd er geanimeerd nagepraat en deed men zich tegoed aan een uitgebreid hapjesbuffet, waarna de allereerste sponsoravond van vv MEC werd afgesloten. Voor herhaling vatbaar, was een veelgehoorde conclusie.

Link naar artikel Achterhoeks Nieuws: Bedankje aan sponsors vv MEC met Jan van Halst | Het laatste nieuws uit Winterswijk (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

Foto's: Erik de Roos

DSC_0015.jpg

DSC_0013.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0008.jpg

DSC_0007.jpg

DSC_0020a.jpg

WhatsApp_Image_2023-02-14_at_19.12.30.jpeg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!