Eibergseweg 1
7104AS
WINTERSWIJK MEDDO
tel. 0543-569418

Vandaag de eerste wedstrijd voor MEC 5 in de nieuwe competitie. De poule is dit seizoen gehalveerd. We spelen dit jaar 18 wedstrijden (anderhalve competitie) tegen allemaal bekenden uit de buurt. Daar zijn we blij mee. In de elftalsamenstelling is niet veel gewijzigd. Roy heeft promotie gemaakt naar het derde. Na een prima opleidingsjaar, waarbij hij het vorig seizoen veel van de veteranen geleerd heeft, was het voor hem ook wel tijd om het warme nest te verlaten en een stapje hoger te gaan spelen. We wensen hem veel succes bij het derde.
Als vervanging hebben we het loopwonder Rob Leemkuil terug gekregen. Rob werd direct benoemd tot aanvoerder, wat maar aangeeft dat we hem veel verantwoordelijkheid durven te geven. We hadden voor hem ook meteen een mooie nieuwe oranje aanvoerdersband geregeld, maar die bleek van een juniorenmaat te zijn en dat paste niet om de gespierde armen van Rob.

Dan de wedstrijd. Meddo kwam sterk uit de startblokken en wist ons de eerste 20 minuten flink onder druk te zetten. Na 20 minuten stond het echter wonderlijk genoeg nog 0-0 en was de dadendrang van Meddo wat afgenomen. We konden ook wat mogelijkheden creëren, maar ook wij wisten niet te scoren en dus stond het bij rust 0-0.

in de tweede helft begonnen wij sterk en waren ook op dat moment beter. Na zo'n 10 minuten werd dit goede spel beloond met een doelpunt uit een mooi aanval. Vanaf het middenveld wist uw verslaggever met een splijtende pass Erwin te bereiken die alleen op het doel van Meddo  af kon gaan. Alleen voor de doelman maakte hij geen fout en stond het ineens 0-1 voor ons. Meddo begon hierna wel aan te dringen, maar wij kwamen er toch een aantal keren goed uit. Helaas konden we de voorsprong toch niet vast houden en was het Roy Koldewij die Addy met een gepaatst schot wist te passeren. Hierna was het voor MEC nog hoofdzakelijk tegenhouden. Maar omdat bij iedereen de puf er wel uit was bleef het 1-1. Een stand waar iedereen wel mee kon leven.