Ronny "Vosseveld" Beernink scoort eerste doelpunt voor MEC 5 - Voetbalvereniging MEC

Ronny "Vosseveld" Beernink scoort eerste doelpunt voor MEC 5

Ronny "Vosseveld" Beernink scoort eerste doelpunt voor MEC 5

FC Winterswijk 12 (zon)

2 - 4

MEC 5 (zon)

20'
30'
60'
Wiljo Stemerdink (intikker)
75'

Competitie

7e klasse 96

Datum

9 oktober 2022 9:30

Scheidsrechter

J. Klanderman

Accommodatie

Sportpark Jaspers
Jaspersweg 5
7103AV
WINTERSWIJK
tel. 0543-515580

Laat ik beginnen met een rectificatie. Vorige week meldde ik dat de assist op Gerben voor  de 2-1 kwam van André. Zondag wist Wim me echter haarfijn uit te leggen dat niet André de bal breed legde, maar dat Wim dat deed. Dus bij deze..... Overigens bestaan de assists van André ook overwegend uit passes over een lange afstand, dus had ik dit ook wel kunnen weten.
Dan vandaag. De volgende derby, nu tegen FC Winterswijk. Een tegenstander waar de jaren inmiddels toch wat beginnen te tellen. Toch heb ik ook wel veel respect voor spelers als Erik Harmelink die tot ver in de 60 nog gewoon spelverdeler is en het toch ook ruim een uur heeft volgehouden.
De tweede wedstrijd op kunstgras dit seizoen. We beginnen er langzaam aan te wennen. We waren ook het grootste deel van de wedstrijd wel de betere ploeg. We kwamen al vrij snel op 0-1 door een kopbal van de vrijstaande Wiljo die hoekschop van Erwin binnenkopte. André heeft er voor de hoekschoppen wel een concurrent bij gekregen, want alle hoekschoppen van Erwin deze wedstrijd leverden wel wat gevaar op. Niet veel later werd het 0-2. Ronny Beernink maakte zijn eerste goal voor MEC. Hij plaatste een bal keurig vanaf een meter of 15 rustig in de hoek en liet de keeper kansloos. Voor wie Ronnie niet kent. We hebben hem kosteloos kunnen overnemen van Vosseveld, waar hij al vele jaren actief met voetbal bezig was. Ondanks dat hij al jaren in Miste woont (nabij de Meenkmolen) was hij Vosseveld trouw gebleven. Maar nu Vosseveld niet meer is, was het hoog tijd om naar MEC te verkassen alwaar hij er slechts twee wedstrijden voor nodig had om doeltreffend te zijn. Ga zo door.
Na de rust verwachten we een offensief van Winterswijk, maar dat kwam er nauwelijks. We kregen nog diverse kansen, waaruit Wiljo eerst Wiljo uit een voorzet van Martijn de bal rustig binnentikte. Winterswijk kwam niet veel later toch nog terug tot 1-3. Uit één van de counters die volgde ging Erwin er alleen vandoor. Na ongeveer 23 keer kappen en draaien zoals alleen Erwin dat kan, schoot hij de 1-4 binnen en was de wedstrijd wel beslist. Vlak voor tijd maakte Winterswijk er nog 2-4 van. Onze eerste drie punten zijn binnen. Volgende week de volgende derby tegen FC Trias, altijd leuk.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!