Misterweg 211
7109BA
WINTERSWIJK MISTE
tel. 0543-565791

Op zondag 23 mei speelt MEC thuis de derby tegen AD’69. Het is mooi en zonnig weer en bij deze wedstrijd is de inzet altijd vanzelfsprekend. MEC begint ook goed aan de wedstrijd en weet door fel druk te zetten het AD erg moeilijk te maken. Hierdoor is er een open spelbeeld met kansen aan beide kanten, maar geen van de teams opent de score. Dit drukkende voetbal houdt MEC de eerste 30 minuten vol, daarna krijg AD iets meer grip op de wedstrijd. Het laatste kwartier van de 1e helft heeft AD dus wat overwicht, maar de wedstrijd gaat met een 0-0 stand de rust in.

De 2e helft begint eigenlijk weer gelijk aan de 1e helft en beide kanten gaan vol voor de aanval. In de 50e minuut krijgt MEC een grote kans bij het doel van AD, maar in de counter wordt er via de linker kant gescoord, de 0-1. Toch komt MEC snel weer terug, want in de 54e minuut maakt Gilian uit een klutsbal bij een Corner de 1-1. Daarna is het echter weer direct de beurt aan AD, dat via een voorzet vanaf de achterlijn de 1-2 binnen schiet. De rest van de wedstrijd probeert MEC de aansluiter te maken, terwijl AD gevaarlijk op de counter loert. In de 90e minuut valt definitief het doek met de 1-3.

Met dit verlies is officieel handhaving niet meer mogelijk, dus MEC voetbalt vanaf volgend jaar in de 5e klasse. Toch kunnen we met de punten van het afgelopen half jaar met een opgeheven hoofd de competitie verlaten en volgend jaar vol inzetten om bovenin mee te draaien.