Datum

20 september 2020 9:30

Accommodatie

Onbekend

Na een half jaar stil gestaan te hebben viel het niet mee om de stijve spieren van de onze veteranen weer in beweging te krijgen. Coronaproof trokken we vandaag naar Rekken met toch wel volwaardige ploeg. Alleen doelman Addy ontbrak en wegens verhindering van Michel, stond vandaag onze eigen Mvogo Henny onder de lat. Daarover later meer.

Rekken is voor ons altijd een lastige tegenstander, slechts zelden wisten we in het verleden de punten mee te nemen uit Rekken. Geert had alles goed voorbereid en de nieuwe kleding lag klaar in de kleedkamers. We beschikken nu zelfs over warmloopshirts.

Rekken begon als gebruikelijk goed aan de wedstrijd. Ze hadden meer balbezit en waren ook gevaarlijk, maar onze voorhoede met Remon Erwin en Mark kwam er ook af en toe goed uit. Toch kwam Rekken op 1-0. Doordat de buitenspelval niet goed leek te werken stond er ineens een groenhemd alleen voor Henny. Niet veel later kwamen we toch op 1-1. André swingde een hoekschop naar de tweede paal, waar het voor Wiljo eenvoudig was om hem binnen te koppen. Rekken leek toch weer op voorsprong te komen, maar deze keer was het wel buitenspel. 10 minuten voor rust kwamen we na een (terechte) gele kaart met een man meer te staan. Hier wisten we wel raad mee. Het waren Erwin en Remon die de ruststand op 1-3 brachten. Een luxe positie.

In de tweede helft kwam na 10 minuten spelen Henny wat ongelukkig zijn goal uit en speelde een klein beetje de bal, maar wat meer de tegenstander. De scheidsrechter kende een strafschop toe, waarna de spanning terug was in de wedstrijd. Beide ploegen kregen hierop vele kansen, maar wisten ze niet allemaal te maken. Wij deden dat aanvankelijk nog het best. Erwin kon er twee keer vandoor gaan en leek de wedstrijd te beslissen, 2-5.

Toen begon de vermoeidheid toe te slaan. Bernie had inmiddels zijn tong op zijn knieen hangen, van het continu achter de rechtsbuiten aan te renen. Rekken kwam ook steeds vaker voor de goal en wist tweemaal te scoren, 4-5. Desondanks dachten we het vol te kunnen houden tot het einde. Totdat onze keeper in de slotminuut tegen het Mvogo momentje aanliep. (Voor wie gisteren PSV-Emmen  niet gezien heeft, kan hier de samenvatting bekijken). Exact hetzelfde overkwam Henny ook, waardoor het toch nog 5-5 werd. Overigens moet ik hier wel bij zeggen dat Henny in de periode hiervoor ons ook een paar keer prima redde. Maar dat is het lot van de keeper.

Eindstand 5-5, had ook 8-8 kunnen zijn. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag. En de kop is eraf. Volgende week nieuwe kans tegen Buurse