Vriendinnen-Voetbalmiddag

20 april 2018
Vriendinnen-Voetbalmiddag

Op woensdag 9 mei wordt er een Vriendinnen-Voetbalmiddag gehouden door SJO MEC/Bredevoort. Deze middag zal plaatsvinden bij sportpark ’t Broock (s.v. Bredevoort) en is voor alle meiden van groep 3...

32ste scholentoernooi bij vv MEC

16 april 2018
32ste scholentoernooi bij vv MEC

Op woensdag 25 april zal op de voetbalvelden van vvMEC de 32ste editie van het scholentoernooi gehouden worden. Het toernooi start om 14.00 uur. Er nemen 4 scholen deel aan...

Steun vv MEC met Achterhoek in actie

14 april 2018
Steun vv MEC met Achterhoek in actie

Binnenkort start de Rabobank weer met de sponsoractie “Hart voor de Achterhoek”. Alle leden van de Rabobank ontvangen begin mei per post een stemkaart met een unieke code waarmee ze...

MEC twee jeugdscheidsrechters rijker

12 april 2018
MEC twee jeugdscheidsrechters rijker

In december zijn Ruben Maas en Tom de Roos begonnen met de scheidsrechterscursus. Een aantal maandagavonden cursus bij FC Trias en diverse wedstrijden fluiten, een evaluatie invullen en ervaring mailen.


Op deze mooie lentedag kwam KSV 5 op bezoek. Na een matige periode waren de gasten weer op volle oorlogsterkte naar Miste gekomen.  We begonnen vrij aardig aan de wedstrijd maar liepen toch op ongelukkige wijze tegen de 0-1 aan. Een hoekschop werd door de bezoekers ineens binnengeschoten. André dacht even later hetzelfde te doen, maar die van hem belande via de doelman op de lat. Niet veel later werd door MEC niet goed uitverdedigd en konden de gasten eenvoudig 0-2 maken. Toch kregen wij ook wel mogelijkheden, maar deze bleven helaas onbenut. Tot vlak voor rust Erwin in het strafschopgebied wegdraaide bij zijn tegenstander die hem daarna pootje haakte. De scheidsrechter kon niet veel anders dan een strafschop toekennen. Deze werd door Wiljo via de binnenkant van de paal binnengeschoten. Daarmee was de hoop op meer weer levend geworden.

In de eerste helft moest Remon helaas het veld verlaten na een ongelukkige valpartij. Later in het ziekenhuis bleek dat hij zijn schouder uit de kom had. Daarmee wordt de selectie weer wat dunner. Remon beterschap en een voorspoedig herstel.

In de tweede helft begonnen we voortvarend. Erwin schoot vanuit een prima counter de bal snoeihard op de lat. Hierna golfde het spel wat op en neer, waarbij KSV wel de betere kansen kreeg. Door een penalty kwam KSV op 1-3. De penalty kwam tot stand, doordat dat doelman Michel zich nadat hij de bal in plaats van ver weg te schieten tegen een speler aanschoot. Met een tackle die bij vrij worstelen niet misstaat, legde michel zijn tegenstander tegen de grond en kon de scheidsrechter wederom niet veel anders doen dan een strafschop geven.
Na een solo van de linkshalf van KSV werd de wedstrijd beslist. Rest mij nog te melden dat in de laatste minuut van de wedstrijd scheidstrechter Dijkema wederom een strafschop gaf. Na een ongelukkige handsbal van een KSV verdediger belandde de bal wederom op de stip. Omdat Wiljo inmiddels niet meer in het veld stond, nam aanvoerder Wim Ongena zijn verantwoordelijkheid en eiste de bal op. Daar waar een keeper normaliter een hoek uitzoekt, gebeurt dat op ons niveau niet. Wim verkeek zich hierop en plaatste de bal door het midden van het doel keurig in de handen van de doelman. Veel maakte dit niet meer uit, de wedstrijd was inmiddels beslist.

 

Copyright © 2018 Voetbalvereniging MEC. Alle rechten voorbehouden.